www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

Tasker dk Køb OnlineFashiola Til Superdry Sammenlignamp; Kvinder l1JTFcK

Clutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4j

T Mi422o02o Navy Shirts Print Herre Minimum Medinow Blazer K11 n0vmN8wORed Pier Uonewrlw One Skjorter Business UzVGMqSp
Men's Burton Polo London Menswear Zalando ShirtsCollared T PZTiwOXukClutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4jStriktrøjer Burgundy dk crew Crew Strikpullover J Cash Zalando hQxtsrdCBZalando Yellow amp;odd Even dk Skuldertasker f7yvb6YgBasic Melange Nubloruy T Grey Essentials Zalando Shirt Dark 8POkXN0nwClutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4jMolokai Lysèss Ante Sandaler SkoButik Damer 4AR3L5j
 
Børn
Honning Margrethe
 
KultuNaut
Nyt billetsystem
 
Musik
Demon Head
 
Teater
Sarah
Dit Blik Mit Syn
Mod alle odds
Balletten på turné
 
Film
Bumblebee
Destroyer
Under the Silver Lake
Ternet Ninja
Hunter Killer
Happy Ending
Creed II
Fascinerende og frastødende

Find gamle nyheder:

Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Clutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4jFascinerende og frastødende

Tor. 24. feb. 2011
Levi's® dk 510 Fit Moment Jeans Skinny The Zalando QCrtshdx

At græske "Dogtooth" er nomineret til at dyste imod Susanne Biers "Hævnen" for bedste udenlandske film ved dette års Oscars er usædvanligt, da akademiet er kendt for at vælge storladne historiske melodramaer som sidste års argentinske vinder "Øjnenes hemmelighed". "Dogtooth" ligner mere en filmatisering af østrigske Josef Fritzls vanvidsfamilie!

Græske Giorgos Lanthimos film Dogtooth, der tilbage i 2009 vandt den næstfornemmeste pris ved Cannes Filmfestival, præsenterer et noget usædvanligt dilemma for KultuNauts anmelder. Forklaring følger.

Forestil dig en familie, som bor i en afsides villa med højt hegn hele vejen rundt om ejendommen. En familie, hvor far hver dag kører af sted i familiens bil for at tage på arbejde. Her hilser han på den kvindelige vagt, der passer bommen til indgangen. Farmand (Christos Stergioglou) ligner en pæn mand fra den pæne middelklasse, men hurtigt viser den polerede overflade at dække over en tyran, som styrer sin familie efter et moralsk kompas med radikalt andre verdenshjørner og fikspunkter. Et godt eksempel ser vi tidligt i filmen, hvor han samler den kvindelige vagt Christina (Anna Kalaitzidou) op og med bind for øjnene kører hende hjem, for at hun imod betaling har sex med sønnen (Hristos Passalis)! Herefter præsenteres vi for resten af familien, der udover sønnen består af to døtre. Alle er af udseende voksne, men snart lærer vi, hvad en "god" opdragelse i faste rammer har gjort for de tre børns mentale udvikling.

Dogtooth er en langsom nedstigning i helvede i takt med, at familiens hierarkiske dysfunktionalitet og forældrenes forkvaklede opdragelse stilles til skue i tableauer, der minder lidt om Pier Paolo Pasolinis berygtede sidste film Salo fra 1975. Her konfronteres mere end der forklares. For hvorfor har disse forældre valgt at holde deres børn indespærret i hjemmet med en forklaring om, at de først kan gå ud i verden, når deres hjørnetand eller "hundetand" falder ud?!

Dogtooth er med sin nøgterne beskrivelse af, hvad der kun kan betegnes som ekstrem mental børnemishandling, en film, der frastøder og provokerer i samme grad, som den pirrer en næsten desperat afklaring af, hvorfor disse uhyrligheder sker? Er det samfundets skyld, fordi der ikke gribes ind over for forældrene? Er det en dyster analogi over samfundets mere generelle udvikling? Eller noget helt tredje?

Hermed er vi tilbage ved førnævnte dilemma. For hvordan kan man på denne ene side fascineres(/frastødes) af en film, der åbner for et væld af tolkningsmuligheder, samtidig med at man ikke har lyst til at se filmen igen foreløbig, og aldrig ville anbefale filmen til folk, specielt ikke til kommende eller nybagte forældre?!

Dogtooth
Spilletider
Filminfo

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: [email protected]

Nayork Neon Yellow Træningsbukser Nayork Nayork Træningsbukser Yellow Neon Nayork Træningsbukser Neon Yellow 0wvnm8N
Clutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4j
Find arrangementer
Clutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4jZalando dk Whiskey Kiomi Attachetasker WoCxEreQdBClutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4jClutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4j
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen
Clutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4j
Clutch Bag Sweet On Savings Black Candice 5AL3Rqc4j