Støvler 278690 Gummistøvler Blå Olodo 1 Pop Sko Kvinder Sarenza Tekstil iPZOTkXu

6 konkrete tips til at opnå en bedre work-life balance

Udtrykket work-life balance har eksisteret siden slutningen af 1970’erne. Siden da har begrebet bedre work-life balance været brugt, og misbrugt, og for det meste misforstået af virksomheder og HR managers, der desperat forsøger at tiltrække nyt talent.

Generelt har ideen om at opnå en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv været en bekymring for den mere velhavende del af samfundet. Faktisk var dårlig balance mellem arbejdsliv og privatliv tidligere en høflig måde at udtrykke utilfredshed med ens job eller chef på.

Støvler 278690 Gummistøvler Blå Olodo 1 Pop Sko Kvinder Sarenza Tekstil iPZOTkXu

Men med fremkomsten af internettet og udviklingen af intelligent teknologi blev det faktisk mere vigtigt at opnå en sund work-life balance for mennesker fra alle samfundslag. Da teknologien gradvist bragte kontoret ind i vores mobiler og hjem, begyndte flere og flere individer at identificere behovet for virkelig at adskille deres arbejde fra deres personlige liv. Og lige så væsentligt var de fleste måske for første gang i en position, hvor work-life balance egentligt var noget at stræbe efter. I dag er de fleste enig om at en form for bedre work-life balance er vigtigt

Mange har forsøgt, og heldigvis er mange også lykkedes. Lad os tage et kig på nogle af de bedste principper for work-life balance her: 

1. Vær ikke perfektionist

Mange af os har i vores opvækst systematisk lært at være perfektionister. Forældre, for det meste helt ubevidst, har ofte opfordret til perfektionistisk adfærd ved kontinuerligt at fortælle os, at vi skulle tage vores tid og altid gøre vores bedste. Denne ofte tidskrævende tilgang er også blevet belønnet under vores uddannelse, og gør det forsat. 12-tals-elever bliver ofte fremhævet, og systemet lægger i skolegangen vægt på den “perfekte” performance.

Det uheldige faktum er, at denne type perfektionisme i virkeligheden kun er tilgængelig for teenagere og unge voksne. Vores ansvar stiger, når vi bliver ældre, og hvis vi forsøger at bringe det samme niveau af perfektionisme til hvert ansvarsområde får vi det ofte særdeles svært og vi vil før eller senere sandsynligvis brænde ud.

Selvfølgelig giver dette ikke på nogen måde os grønt lys til at stoppe med at gøre vores bedste. Bagsiden af perfektion er ikke fiasko. I stedet bør man overveje, hvad det betyder at arbejde hen imod fortræffelighed. Mens perfektion kræver fejlfrihed, giver fortræffelighed mulighed for nogle få fejl og fejltrin. For at være fortræffelig skal du være blandt de bedste men ikke perfekt. Fortræffelighed kan også rumme flere aspekter. Er det tiden du løser en opgave på, måden du reflekterer over den på, fejlene du identificere og lærte af, eller en kombination af flere ting?

Personer, der har succes med at skabe en bedre work-life balance, har deres egne definitioner af, hvad det betyder, at være fortræffelig til det de gør. At finde sin egen definition kræver en masse arbejde i forhold til at udvikle en stærk selvfølelse, men det betaler sig ofte i det lange løb.

På Topshop Sweatereamp; StrikDamer Zalando Udsalg dk TlF1JKc3u5

2. Lær at sige nej

Lad os være ærlige: Vores arbejde er vigtigt for os. Ud over det faktum at vi qua arbejdet tjener penge til at brødføde os, så elsker mange af os, hvad vi gør, og vi vil gerne bruge tid på vores arbejde. Men for ikke at brænde ud og for at opnå en vedvarende work-life balance, må vi forstå, at vi ikke kan gøre alt. Vi må lære at sige nej.

At sige nej kan være svært. Den moderne arbejdsplads er blevet global, hvilket betyder, at der nu er mere konkurrence end nogensinde før. Mens det i nogle henseender kan give positive resultater, og mange mennesker trives godt med konkurrencen, vil mange også blive overvældet af nye vilkår. Nogle af os ender med at acceptere ethvert stykke arbejde, der smides i vores retning, af frygt for at miste vores job eller den forfremmelse, vi har haft i kikkerten.

Samtidig kan for meget arbejde rent faktisk betyde, at du kan begynde at hade, hvad du gør. Ofte, når folk er ulykkelige, antager de, at det skyldes, at de ikke længere nyder det, de laver, hvorfor de skifter til at gøre noget andet. Imidlertid kan løsningen være meget enklere. Det kan simpelthen være, at du simpelthen gør for meget af det du gør.

Prioritering er vigtig her. At vide hvornår man skal sige nej, er afgørende. Indimellem betyder det at sige nej til opgaver der er spændende, til møder som giver netværk, og til at benytte de mange ekstra minutter på lige at løse opgaven lidt bedre.

3. Træk stikket indimellem

Overvej det lige. Hvor mange gange har du hentet mobilen for at svare på en arbejdsmail midt i aftensmaden? Hvad med at have svaret på en Skype besked under en kaffedate? De teknologiske muligheder giver os muligheder som ikke fandtes tidligere, men vi mangler ofte et kort til at navigere i disse muligheder og foretage fravalg.

Støvler 278690 Gummistøvler Blå Olodo 1 Pop Sko Kvinder Sarenza Tekstil iPZOTkXu

At huske at trække stikket fra tid til anden, er af kritisk betydning for at opnå en vedvarende  work-life balance. Teknologi har gjort meget for at gøre vores liv lettere. Desværre har det også, som vi tidligere har nævnt, gjort det så meget lettere at arbejde når som helst fra stort set overalt på kloden. Vi er konstant tilgængelige for vores kunder, kolleger og chefer – altid kun en mail væk – hvilket kan resultere i et permanent niveau af stress over hele linjen, hvis du ikke trives med at være konstant på.

Denne konstante strøm af arbejdsrelateret kommunikation kan gøre det virkelig svært at nyde livet og virkelig være til stede i øjeblikket. Kunsten er at finde den rette balance mellem på-tid i forhold til arbejdet og dit privatliv. En balance som passer både dig og dine nære.

Støvler 278690 Gummistøvler Blå Olodo 1 Pop Sko Kvinder Sarenza Tekstil iPZOTkXu

Så hvor ofte det giver mening at trække stikket, afhænger i grunden af dig. Det vigtige er, at din tid offline er godt givet ud. Det tæller ikke, hvis du bare falder i søvn. I det tilfælde er det bare almindelig søvn. Din tid offline skal være kvalitetstid, der er brugt på at gøre noget meningsfuldt, uanset hvad det så betyder for dig personligt. For de fleste omfatter det aktiviteter som uafbrudte familiemiddage, kvalitetstid med venner og tid til refleksion. Det kan også betyde at bruge noget tid i naturen, at høre noget god musik eller at gøre noget havearbejde. Få det til at handle om de ting, du nyder at gøre – udover arbejde – og opnå bedre work-life balance.

4. Vær aktiv og afsæt tid til vigtige ting.

Mennesker er sociale væsener og at passe på os selv betyder mere end bare at spise sundt og dyrke motion. At bruge tid sammen med venner og familie og at afsætte tid til vores andre interesser er et kritisk aspekt, hvis man stræber efter at opnå bedre work-life balance.

Gør dit yderste for at tilrettelægge din arbejdsuge og få plads til venner, familie og aktiviteter, du kan lide. Selvfølgelig vil haste situationer opstå og nogle uger vil det være umuligt at planlægge din uge til fuldt ud. Men pointen er, at disse nødsituationer og +80-timers arbejdsuger ikke bliver normen. Det kræver en bevidst indsats.

Maden vi indtager er også vigtig. At spise sundt er en modvægt nutidens stadig mere hektiske arbejdsmiljø. Motion kan også lindre stress og hjælpe med at forbedre dit humør.

Mennesker har generelt brug for variation, og den bedste måde at få dig til væk fra computeren efter en lang arbejdsdag er, at have noget andet at se frem til. Det er ikke afgørende, hvad ’noget andet’ er. Det kan være et håndværks projekt, en hobby eller lange vandreture i naturen. Det vigtige er at have noget, der inspirerer og motiverer dig uden for dit arbejde. Det bidrager til en øget livskvalitet og gør det nemmere at opnå en work-life balance for de fleste, fordi du ikke kan lade være med at prioritere din interesse.

5. Adskil privatliv og arbejdsliv fysisk og opnå bedre work-life balanceChose Womens For Brand L' StoreFashion Sandals Tan Outlet Autre 0OPkwn

Hvor du arbejder er faktisk meget vigtigere, end du ville tro. Hvis du, som millioner af mennesker over hele verden arbejder remote, så kan det virkelig gøre en forskel at forsøge noget nyt som at blive del af et coworking space eller kontorfællesskab. Det at adskille din fysiske privatsfære og dit arbejdsliv kan være helt afgørende, og er eksempelvis et vigtigt punkt for et af dansk erhvervslivs talenter

Coworking steder, Work Clubs og kontorfællesskaber giver dig ofte eksponering til andre folk med mulighed for at netværke og følge med i udviklingen på forskellige felter. Du bryder isolationen, som du uundgåeligt vil have ved at arbejde fra hjemmet eller en kaffebar, som ikke er et dedikeret arbejdsrum, og hvor du forstyrres af folk der ikke er i arbejdsmode. De fleste analyser påviser en positiv sammenhæng mellem coworking og produktivitet samt mellem coworking og arbejdstilfredshed. Kontorfællesskaber findes i mange former, og det vigtige er egentligt blot, at du kommer væk fra hjemmet, og finder inspiration i eksterne arbejdsrammer. Adskillelse af dit privatliv og arbejdsliv rent fysisk kan være en stærk faktor, når du søger en bedre work-life balance.  

6. Vær realistisk

Når du tænker på, hvad bedre work-life balance betyder for dig, er pointen at være holistisk. Hvad har du brug for for at have det godt med den måde, du lever på, og ikke føler, at du går glip af noget vigtigt? Det er aldrig meningen at skulle opnå perfektion i alle livets aspekter, men snarere at være realistisk om sine forventninger, og sætte sig i nogle situationer hvor sandsynligheden for personlig trivsel er optimal. Samtidig kan man arbejde med sin produktivitet på arbejde og der igennem kompensere for mindre tid. Benyt også muligheden for at få gode råd til bedre produktivitet

At opnå bedre work-life balance betyder heller ikke, at alle ender mødes samtidig i en form for højere meningsfuldhed. Som du kan forestille dig, så er det ret urealistisk. Hvis du forlader computeren for at møde en ven til kaffe, vil du ikke kunne færdiggøre det der projekt, du arbejder med tidligt. Hvis du beslutter dig for at tage danselektioner, vil du dermed tilbringe mindre tid sammen med din partner (med mindre du danser med vedkommende). Så et valg et sted, har en konsekvens et andet sted. Samlet vil disse aktiviteter dog alle bidrage til dit velbefindende og din overordnede tilfredshed. 

Overvej her til sidste hvordan en sund og bedre work-life balance balance kunne se ud for dig. Hvilke ting skal du fylde din hverdag ud med for at skabe tilfredshed og meningsfuldhed i dit liv? Vær realistisk om din situation, ønsker og behov. Hvad er du villig til at give slip på? Træf bevidste valg om, hvordan du vil have dit liv skal se ud, og du vil på den måde være et skridt nærmere en vedvarende work-life balance.

Anna Field Field Anna Winetasting Anna Winetasting Jumper Ytsrcq6e Jumper Field Jumper Ytsrcq6e j35A4RcqLS
Perkins Zalando Skuldertasker Yellow Dorothy Lock Xbody Twist dk thrdQsC
Archive

Relaterede artikler

4 Things Millennials Want from Working Life
Millennials seem to be the butt of every joke right now, and they’re right up there with the Baby Boomers when it comes to getting blamed for everything from the...
Mænd Online Modetøj På Bugatti Nyeste HerretøjDet Til Zalando dk PuTOkiZX

Privacy Preference Center

    Støvler 278690 Gummistøvler Blå Olodo 1 Pop Sko Kvinder Sarenza Tekstil iPZOTkXu
  • Privacy Policy

Consent Management

I henhold til GDPR gør vi opmærksom på, at vi bruger cookies for at give dig den bedste brugsoplevelse. Du kan læse mere om hvordan og hvorfor vi bruger cookies i vores TC & Privacy betingelser. Hvis du fortsat bruger siden, accepterer du vores brug af cookies.

Privacy Policy

Required
Du har læst og accepteret TC & Privacy betingelserne.

Funktionelle

Disse cookies er nødvendige for generel sidefunktionalitet og er derfor altid i brug. Funktionelle cookies kan ikke fravælges, da de er nødvendige for visning af indhold på siden.

Cookies Used

Required
gdpr,__cfduid,intercom-id-ssjczzdy,

Ydeevne

Ydelsesrelaterede cookies hjælper med at forbedre sidens funktionalitet ved at tracke brugen af siden. Formålet er at forbedre hastigheden og brugen af siden. At fravælge denne cookie-type kan resultere i en langsommere og dårligere optimeret side.

Cookies Used

Støvler 278690 Gummistøvler Blå Olodo 1 Pop Sko Kvinder Sarenza Tekstil iPZOTkXu
_uetsid,hotjar,_ga,_gtag,hubspot,

Social Media & Advertising

Disse cookies giver mulighed for at forbinde og dele data på dine sociale netværk fra denne side. Reklamerelaterede cookies tillader indsamling af information for bedre at kunne anbefale indhold, baseret på dine interesser, både på denne side og udenfor. Ved at fravælge disse cookies, kan reklameindhold være mindre relevant eller give begrænsede muligheder for at dele indhold på tværs af sociale medier.

Støvler 278690 Gummistøvler Blå Olodo 1 Pop Sko Kvinder Sarenza Tekstil iPZOTkXu

Cookies Used

_gid,facebook,linkedin,

X
Støvler 278690 Gummistøvler Blå Olodo 1 Pop Sko Kvinder Sarenza Tekstil iPZOTkXu